Verkoopbak / Leurkist

Verkoopbak / Leurkist

Ik kreeg een zeer bijzondere en unieke opdracht van twee jonge ondernemers die hun eigen chocolade van ‘bean to bar’ gaan maken! Dit met pure en eerlijke ingrediënten uit Indonesië. Zij wilden een bak o.i.d. waarmee ze persoonlijk op verschillende evenementen hun chocolade aan de man kunnen brengen.

Hierop heb ik vervolgens een mooie kist met harnas ontworpen. De kist is gemaakt van oude blanke, dan wel geschilderde planken. De kist is afsluitbaar en heeft aan de binnenkant twee schuiven om de inhoud ook van de buitenlucht te kunnen afsluiten als de klep open staat. Dit ook om de temperatuur in de kist met bijvoorbeeld koelelementen lager te houden dan buiten.

De klep kan namelijk in open positie gebruikt worden als ‘etalage’ op de te verkopen producten mooi en duidelijk op te kunnen vertonen. Verder is deze kist behandeld met blanke beits voor extra bescherming. Om de kist af te maken heb ik er twee mooie, bijpassende grepen en een kistoverslag op gemonteerd.

Het maatwerk harnas heb ik laten maken door Wim’s schoenmakerij uit Arnhem. Dit met goed, sterk leer. Gestikt en dus niet met roestgevoelige pompnagels en met mooie, stevige rvs haken.

Leurbak / kistLeurbak / kistLeurbak / kistKist

Verkoopbak / Leurkist, mei 2017

 

Skills

Posted on

May 16, 2017