Kledingkast op zolderslaapkamer

Kledingkast op zolderslaapkamer

Voor een mooie woning en leuke mensen in Nijmegen heb ik een kledingkast ontworpen voor op de slaapkamer/zolder onder de schuine kapconstructie. Er moest optimaal gebruik worden gemaakt van de aanwezig ruimte. En doordat de dakconstructie enigszins doorhangt lag er een kleine uitdaging. Dit verschil heb ik opgevangen door de kast onder de gording te plaatsen en iets verder naar voren. Vervolgens de deuren wat langer gelaten, zodat deze de ongelijkheid een beetje afdekken.

De kledingkast dienst nu gelijktijdig als afscheiding van de achterliggende ruimte waar nog veel spullen kunnen liggen. De twee laden hebben Blumotion en de kastdeuren zijn greeploos met TIP-ON stiften. Verder zit er rechts een hangroede voor de blousejes en shirtjes en in het midden kunnen de wat langere kledingstukken hangen. Links liggen legplanken die ieder ook nog hoger of lager te verleggen zijn.

De corpussen zijn gemaakt van Certiplex en de fronten van Triple Massief vuren, gedisseld, afgewerkt met een transparante, grijze beits.

Kledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vuren

Kledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vurenKledingkast Certiberken & vuren

Kledingkast, juni 2018

 

Skills

, , ,

Posted on

July 10, 2018