Bamboe badkamerkast & wastafelmeubel

Bamboe badkamerkast & wastafelmeubel

Voor een leuk jong stel en hun nieuwbouwwoning heb ik twee meubelen voor in de badkamer mogen maken. Dit met bamboe, omdat deze mooie en levendige grassoort ze heel erg aansprak! Allereerst heb ik een wastafelmeubel ontworpen gebaseerd op een eerder gemaakt meubel door mij die bij hun granieten spoelbak past. In dit meubel zitten vier greeploze TIP-ON Blumotion laden. De sifon, afvoer en waterleidingen zijn zo goed en ruimtebesparend als mogelijk achter de laden weggewerkt.

Verder wilde de klant ook nog een bijpassende opbergkast van Bamboe tussen de douche en het bad. Deze is precies op maat ontworpen, zodat deze er ook mooi tussen past en precies meeloopt met het achterliggende tegelwerk.

Beide meubelen zijn opgehangen aan de wand, zodat deze niet in het water komen te staan en de vloer makkelijk schoon te houden is. De meubelen zelf zijn afgewerkt met Corcol olie. Dit is een 100% natuurlijke olie Corcol die bestaat uit ambachtelijk gekookte lijnolie en zuivere tungolie. Corcol hardt volledig uit in een reactie met zuurstof. Lijnolie is een van de oudst gebruikte oliën en wordt al eeuwen toegepast. Zuivere tungolie is o.a. zeer goed UV bestendig en ook zeer sterk waterwerend. Tungolie werd in vroeger jaren gebruikt om zeilen en scheepsrompen waterdicht te maken.


Bamboe badkamermeubelen, april 2019

.

Skills

, ,

Posted on

April 11, 2019